Møt den utmerkede italienske designeren Luca Nichetto!

Den italienske visjonæren i barndommen i Murano, Italia, det som inspirerer ham og hans jet-set livsstil som en internasjonal møbeldesigner.

Når Luca Nichetto ikke er opptatt med å utvikle produkter for internasjonale merker som Nendo, De La Espada og Foscarini, kan han bli funnet og viser sitt iøynefallende verk på noen av verdens viktigste designmesser. Med en så produktiv bakgrunn ville det være lett å bli skremt av designeren. Det vil si at hvis mannen som sitter i den stille stuen som er oppsett i Toronto Design Shop Mjölk ikke straks utstrålte varme og rolig. Her er noen høydepunkter fra vår en-til-en-prat med den utmerkede italienske designeren, sammen med en titt på noe av hans mye oppsiktsvekkende arbeid.

House & Home: Din samling med portugisisk merke De La Espada føles ikke som om det er fra ett bestemt sted – den nikker til mange forskjellige designpåvirkninger.

Luca Nichetto: Jeg liker virkelig at folk kan se forskjellige ting i samlingen min. Noen kan si: “Ah, dette ser veldig japansk ut,” eller “Å, dette er amerikansk” eller “kanskje det er en blanding.” Når alle kan se noe der, men det kan egentlig ikke defineres … kan du bare ha dette når du prøver å berøre forskjellige inspirasjoner og kulturer. Etter min mening er det dette design i 2016; Vi lever i en global verden.

Fotograf: Yuki Sugiura

Produkter: Nichetto Collection for De La Espada, tilgjengelig gjennom Mjölk

H&H: Du er regelmessig på farten. Hvorfor er reisen så viktig for arbeidet ditt?

LN: Jeg liker virkelig å oppdage nye ting og nye måter å tenke på. Jeg vil ikke være en person som sier: ‘Det er alltid slik, av denne grunn.’ Jeg må stille meg spørsmål … kanskje endre synspunktet mitt. Det, tror jeg, er det vakreste med reise. Jeg jobber mye i Kina ideal nå for arbeidet mitt med Zaozuo, for eksempel, og jeg oppdager en utrolig verden.

Fotograf: Med tillatelse fra Nichetto Studio

Produkter: Arch Chair in Light Water Green av Zaozuo

H&H: Hvis du ikke var en designer, hva ville du gjort?

LN: Jeg kjenner ikke [ler], fordi det ikke er som om jeg virkelig tok en beslutning om å være designer. Det var en veldig naturlig prosess. Jeg ble født i Murano, vokste opp i Murano. Pappaen min var en glassblåser; Moren min var glassdekoratør. Så miljøet rundt meg var veldig kreativt – 99,99 prosent av menneskene i Murano er involvert i glassindustrien. Så for meg var oversettelsen mellom en tegning og et objekt noe veldig normalt. Det var som det å spise et eple ville være i en annen landsby.

Fotograf: Med tillatelse fra Nichetto Studio

Produkter: Sucabaruca Coffee Service av Luca Nichetto og Lera Moiseeva, tilgjengelig på Mjölk

H&H: Hvordan fikk du start i design?

LN: Med tanke på at jeg hadde et talent for tegning, studerte jeg ved Art Institute i Venezia. Om sommeren er det normalt å forberede en mappe på tegningene og utflukten rundt Murano, og banket på dørene til forskjellige fabrikker. Da jeg var ferdig med universitetet fortsatte jeg dette ritualet, og hadde da sjansen til å møte Simon Moore, kunstdirektøren for Salviati. Han ga meg et skudd, og jeg opprettet et stykke som ble et selskap bestselger. Jeg husker at jeg fikk min første datamaskin, skanner og skriver med pengene. Slik startet jeg. Jeg fulgte egentlig bare tarmen min – det er det. Og jeg gjør det fortsatt.

Fotograf: Yuki Sugiura

Produkter: DuBois seng av Nichetto for de la Espada

H&H: Er det slik du bestemmer deg for å gjøre et designsamarbeid eller ikke?

LN: Ja, det er alltid veldig naturlig. Selvfølgelig ser jeg på ting fra et tjenestemessig synspunkt, men når jeg bestemmer meg for å gjøre et samarbeidspenger, kan det være det siste jeg tenker på. Jeg tenker alltid på om det vil være interessant for meg, hvis jeg vil glede meg over å gjøre det. Jeg tror personlige forhold er veldig avgjørende i arbeidet vi gjør.

Fotograf: Mikkel MortensenProdukter: Alfabeta av Luca Nichetto for hem

H&H: Når – eller hvor – vil du si at du føler deg mest kreativ?

LN: Jeg tror folk gir meg mye energi. Jo mye mer interessante mennesker jeg møter, jo mye mer eksploderer kreativiteten min. Jeg bestemmer meg ikke for at jeg skal være kreativ om morgenen eller i studio, for eksempel. Det avhenger mye av møter.

Fotograf: Massimo Gardone

Produkter: O-Space av Luca Nichetto for Foscarini

H&H: Du har stilt ut arbeidet ditt på noen måte de store designmessene. Hvilken er din favoritt?

LN: Milan – og ikke fordi jeg er italiensk, men fordi det ikke er noen designuker som det! Kanskje det er litt for mye, fordi du umulig kan se alt, men det er den eneste designuken i verden der du kan snakke med ethvert individ fra drosjebilister til folk på hotell og restauranter, og du vil vite at det er en Designuke. Hele byen er involvert.

Fotograf: Eugenio Castiglioni

Produkter: Zeiss Mirror av Luca Nichetto for Galotti & Radice

H&H: Hva er de beste anbefalingene du har mottatt fra en annen designer?

LN: Tilbake i 2004 var jeg veldig frustrert profesjonelt, fordi jeg følte at det ikke var mange ting jeg kunne gjøre fra Venezia. Jeg visste at hvis jeg flyttet til Milan, ville det være mye lettere for meg å jobbe – hele den italienske designprodusenten er der. Men jeg hadde mitt eget studio i Venezia og ønsket ikke å gå til et nytt land.

En dag snakket jeg med designeren Fabio Novembre. Han sa: “Luca, lytt til meg: Du er en venetiansk designer; Det er ingen andre som deg. Hvis jeg var deg, ville jeg understreke at folk kan forstå din opprinnelse. ” Så snakket han om Marco Polo, som reiste til Kina og returnerte tilbake til Venezia med mange nye ideer som forandret historien vår. “Det er en del av blodet ditt å være basert i en liten by som Venezia og oppdage verden,” sa han. Jeg likte det forslaget, og jeg bruker det fortsatt. Til slutt tror jeg det har fungert.

Dette intervjuet er redigert og kondensert.

Fotograf: Jonathan Leijonhufvud

Produkter: Tales Pavilion, Beijing

Designer: Luca Nichetto

You may also like...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *